perjantai 25. heinäkuuta 2014

vähän liian spurgua mullekin


Totean olevani hengissä, vaikka postapokalyptisyys olikin viikko sitten läsnä. Kaikesta päätellen olin onnistunut spugeisuudessani. En jaksa laittaa parempaa kuvaa vaatetuksestani, koska se on liian siistiä ja kliinistä. Kuvassa kädessäni oleva sammakko hyppäsi hetkeä myöhemmin kauniisti irvistelevän ystäväni viinimuovikippoon, mutta eihän hyvää kyykyviiniä nyt tuhlata sovi.

Aamulla meiltä heräsi minun ja H:n lisäksi Hannis ja kaksi Helsingin pään vahvistusta krapulaisina muumimusiikin sulosointuihin. Kolmeen mennessä meidän piti hätistää darrapyllyt Hanniksen luo, koska meidän junamme pöndelle oli karkaamassa. Siellä meni viikko. Serkun pojan rippijuhlissa tuntui siltä, että minua halattiin enemmän kuin juhlakalua. Kuinka.. ihanaa olla sukulaisten keskuudessa kaivattu vieras.

Eilen isäukko ajoi minut ja H:n kotiin. Jouduin hätistämään miehet kauppaan, kun minä karkasin kissojen kanssa viikon hylättynä olleeseen lääväämme edeltä siivoamaan. En ollut olettanutkaan, että kämppä olisi mystisesti siivoutunut itsestään, kun sen olimme jättäneet siihen kuntoon kuin mitä voi väsyneiltä maailmanloppuilijoilta odottaa. Tölkit olivat vielä ihan fine, mutta saakeli kun oli pitänyt unohtaa sekä kissan- että ihmisruuat helteeseen. Molemmat kissankupit lensivät roskikseen, matoja ja piruja ja matoja. Ranskalaiset homeessa ei edes ällöttänyt. Raivosiivosin kämpän vartissa, mutta autopahoinvoivat kissamme päättivät juosta alleenpissanneina suoraan sänkyn. En minä olisikaan halunnut päästä helpolla. Mikä sen mukavempaa kuin saada lisätyötä ja joutua pesemään lakanat ja täkki. Ja kirkuvat kissat suihkussa huuhtoa.

Siivottuamme enimmät karkasimme paikalta, koppasimme Hanniksen mukaan ja poistuimme nelistään H:n porukoiden mökille uimaan Kymijokeen. Olimme H:n ja Hanniksen kanssa kuin keskenkasvuiset penskat, kun minun ja H:n isät jauhoivat kakkaa rannassa ja me keskiarvollisesti neljännesvuosisataiset perseilimme traktorinrenkaan kanssa vedessä. Isseet vahtivat ja lapsukaiset ketteräiset riehuvat.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti