keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

hetken hengähdys ja monologitilannepäivitys


Näytän kuvassa hämäävän herttaiselta, kello oli kahdeksan aamulla ja unisuus oli käsinkosketeltavaa.

Elämässäni ei nähtävästi ole muita vaihteita kuin työttömän arki -flegmaattisuus ja en ehdi edes nukkua menemisiltäni -hysteria. Vaihdesauva on siirtynyt taas jälkimmäiseen tilaan, enkä minä ehdi kuin kääntyä kotona, järkevästä nukkumisesta puhumattakaan. Muutaman tunnin koulupäivien vuoksi joudun heräämään ennen seitsemää, tulen aamupäivällä muutamaksi tunniksi takaisin kotiin nukkumaan ja lähden taas liikkeelle. Elämääni rytmittää energiajuomat, jotta en nuukahtaisi kesken kaiken. Ajoissa en osaa mennä nukkumaan, joten aavistuksen uuvuttava kierre on valmis.

Eilen oli opiskelijoiden herrasmieskerho ja söimme ja joimme hyvin. Ilta oli levoton sekoitus alkoholia, kofeiinia ja sokeria. Kävimme ravintolasta päästyämme vielä yksillä tuopillisilla ja siirryin sitten ystäväni kanssa meille jatkamaan illanistumista. Kahvia kun en juo, eilinen pieni kupillinen yhdeksältä illalla sai minut vapisemaan sängyssä vielä kolmelta yöllä, kun ystävä oli lähtenyt jo kahdelta. Herätys soi kahdeksalta ja tunnissa minun piti olla juttelemassa opintojeni edistymisestä. Opettajaani nauratti tyylini kerätä ykkösvuoden rästikursseista myöhemmille vuosille lisäpisteitä, että saisin kesätkin opintotukea. Ne tulivat viime kesänä tarpeeseen ja tulevat tänäkin kesänä.

Äsken tulin leffasta katsomasta The Grand Budapest Hotelia. Haluaisin kertoa siitä kaiken, mutta minulla ei ole sanoja. Jään mielummin ylistämään sitä ääneti. Only Lovers Left Alive oli muutama viikko sitten yhtä hieno kokemus. Molemmat omilla, eri tavoillaan täydellisiä.

Huomenna menen katsomaan H:n opinnäytetyön esityksen, juoksen parturiin, imuroin, luuttuan, pesen lakanat, pakkaan kissat mukaan ja lähdemme pääsiäiseksi vanhempieni luo pöndelle. Tavallisen neljän tunnin sijasta matka kestää viisi tuntia, vaikka vaihdot ovat samat. En jaksa perehtyä aiheeseen, miksi se on niin. Ei ole tarpeeksi oleellista.

Hengästyttää. Loma tulee tarpeeseen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti